Bjelovar: Hana i Mateo podsjetili sugrađane da izađu na izbore 26. svibnja i povedu prijatelje na birališta

Kako bi podsjetili sugrađane, prijatelje, kolege i studente da izađu na izbore za Europski parlament, 26. svibnja, mladi aktivisti kampanje #ovajputglasam, Hana i Mateo, u Bjelovaru su podijelili informativne letke i razgovarali o europskim temama.

Hana i Mateo u ime Grada Bjelovara i Gradskog savjet mladih, a uz potporu bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva na bjelovarskom paviljonu  informirali su građane o različitim europskim temama: od Erasmusa, mobilnosti, putovanja, zapošljavanja… Teme su to o kojima se mnogi mogu informirati i na internet portalu Što Europa čini za mene?.

Primjerice, u osnovnim školama u Novoj Rači i Siraču te dječjem vrtiću Bjelovar EU je s 1,69 milijuna kunan sufinancirao energetsku obnovu zgrada, prvenstveno zamjenu stolarije i postavljanje nove toplinske izolacije. Zgrade vrtića trebale bi trošiti oko 45 %, a zgrada vrtića čak 77 % manje energije. Fondovi EU-a su se obvezali da će s 1,49 milijuna kn sufinancirati energetsku obnovu još jedne zgrade vrtića Bjelovar.

Dok su jedni s drugima raspravljali o razlozima zbog kojih će glasati 26. svibnja, stanovnici Bjelovara su kušali i ukusne muffine s europskim zastavicama.

“Htjeli smo privuči pažnju. A muffini uvijek pale. Nadolazeći europski izbori su izuzetno važan trenutak za našu budućnost, a događanje u Bjelovaru pokazalo je da su građani spremni pričati i informirati se o novim perspektivama Europske unije”, zaključuje Hana.

I mala i velika uključenost su dobrodošle. Pridružite se događanjima po cijeloj Hrvatskoj ili nam se javite kako biste svoje događanje objavili na ovim stranicama. Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj stoji na raspolaganju za sva pitanja.

Aktivirati se možete i preko interneta, jednostavno podijelite sadržaj sa ovajputglasam.eu stranice, ili Instagrama i Twittera. Koristite oznaku #ovajputglasam.

Više ideja o tome kako se uključiti možete pročitati ovdje.