Gaia Manco na LEAP Summitu

LEAP Summit održao se od 29. do 30. travnja u Plaza Event Centru. Kao najveća regionalna konferencija, privukla je nekoliko tisuća mladih koji su imali priliku poslušati svjetske i regionalne stručnjake iz marketinga, tehnologije i inovacija. Jedna od predavača bila je i Gaia Manco, urednica za web i društvene mreže iz Europskog parlamenta.

Predavanje How is digital activism connecting Europe?” privuklo je mnogo pozornosti i potaknulo mnogo rasprave među okupljenima. Gaia je odgovarala na pitanja o tome kako Europski parlament uspijeva potaknuti ljude da se bave građanskim aktivizmom i kako možeš postati digitalni aktivist/ica. Osim toga, sudionicima je pokazala zanimljive videe i poruke koje su podijelili najaktivniji volonteri. Aktivizam, a posebice onaj na društvenim mrežama, postao je pokretačka snaga za promjene. Sve više mladih ljudi iz raznih dijelova Europe pokušava potaknuti i educirati svoju okolinu o važnosti glasanja putem platforme „Ovaj put glasam.“ Kampanja je orijentirana na građane koji donose veoma važnu odluku u svibnju te na teme koje su njima bliske i važne.

I mala i velika uključenost su dobrodošle. Pridružite se događanjima po cijeloj Hrvatskoj ili nam se javite kako biste svoje događanje objavili na ovim stranicama. Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj stoji na raspolaganju za sva pitanja.

Aktivirati se možete i preko interneta, jednostavno podijelite sadržaj sa ovajputglasam.eu stranice, ili Instagrama i Twittera. Koristite oznaku #ovajputglasam.

Više ideja o tome kako se uključiti možete pročitati ovdje.