Natječaj: Otputuj u Portugal i to potpuno besplatno!

Naš partner Hrvatski ferijalni i hostelski savez organizirao je natječaj putem kojeg možeš otputovati u Portugal potpuno besplatno! U nastavku saznaj kako to možeš ostvariti i koji je postupak prijave.

Ukoliko imaš važeću Europsku iskaznicu za mlade ovaj poziv na razmjenu mladih u Portugal je baš za tebe.

O razmjeni mladih

“Sastanke korisnika iskaznice za mlade” organizira European Youth Card Association (EYCA) u partnerstvu s MOBIN-om. Cilj susreta je pružiti korisnicima Europske iskaznice za mlade priliku za upoznavanje europskih vrijednosti kroz putovanja, upoznavanje mladih ljudi iz drugih zemalja, dijalog i učenje o tome kako EU funkcionira. Na kraju, ali ne i najmanje važno, sudionici će imati priliku susresti se s donositeljima odluka i izravno komunicirati s  kandidatima za Europski parlament.

Sudionici će biti pozvani da sudjeluju u raspravama o europskim institucijama, identitetu i vrijednostima. Osim toga, djelovati će kao multiplikatori i doprinijeti  #GiveAVote – kampanji za aktivaciju mladih koju vodi EYCA i 12 partnerskih organizacija diljem Europe.

Za ovu razmjenu mladih, bit će odabrano 5 korisnika Europske iskaznice za mlade iz Hrvatske, Belgije, Bugarske, Češke, Finske, Njemačke i Slovenije koji će putovati u Portugal i sudjelovati na ovoj 5-dnevnoj razmjeni mladih.

Mjesto: Porto, Portugal

Termin: 26. travnja – 2. svibnja 2019.

Rok za prijavu: 1.travnja 2019.

Profil sudionika

  • U dobi od 18-31
  • Motivacija za učenjem o Europi i njezinim institucijama. Osim toga, sudionici moraju biti spremni djelovati kao multiplikatori za promicanje glasanja mladih na predstojećim izborima za EU
  • Mogućnost rada i komuniciranja na engleskom jeziku
  • Prioritet u odabiru imaju mladi bez prethodnog iskustva u razmjeni mladih ili treninzima
  • Prioritet u odabiru imaju mladi koji dolaze iz socijalno-ekonomskih, geografskih ili kulturnih sredina u nepovoljnom položaju
  • Mogućnost sudjelovanja tijekom cijelog trajanja događaja
  • Nipošto ne smijete biti povezivani ni s jednom političkom strankom.

Što to znači za vas?·

Upoznat ćete istomišljenike iz drugih europskih zemalja. Bit ćete obučeni kako učinkovito koristiti kanale društvenih medija i biti dio pokreta koji vode mladi s ciljem sudjelovanja i informiranja drugih o važnosti glasanja na izborima za EU 2019.· Naučit ćete više o prednosti pripadanja europskoj zajednici. Steći ćete vještine i znanje koje se odnose na institucije EU, na procese donošenja odluka, o ulozi Europskog parlamenta i važnosti glasanja na izborima. Praktično iskustvo u promicanju glasanja u vašoj lokalnoj zajednici. Do kraja događaja dobit ćete YouthPass certifikat koji će izgledati sjajno na vašem životopisu!

Naknade i povrat troškova Pansionski smještaj i obroke osigurat će European Youth Card Association, krovna organizacija koja provodi projekt Europske iskaznice za mlade. Međutim, od sudionika će se tražiti da samostalno rezerviraju i plate prijevoz do Portugala. EYCA će nadoknaditi i refundirati troškove prijevoza do niže navedenih iznosa (pogledajte tablicu u nastavku).

Napomena: U slučaju da odabrani sudionici ne mogu unaprijed rezervirati vlastiti prijevoz, EYCA će pomoći u procesu sukladno našoj politici bez diskriminacije i jednakih mogućnosti za svakoga.

Kako se prijaviti?

prijavi se ovdje do 1. travnja 2019.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte:

Hrvatski ferijalni i hostelski savez

Savska 5, Zagreb

mia@hicroatia.com