Kuća Europe: Posjet sudionika Erasmus+ projekta "The Image of the EU in the Post-truth Era"

Učenici Gimnazije Vladimira Nazora iz Zadra te iz škola partnera iz Njemačke, Španjolske i Švicarske sudjelovat će na radionicama u Kući Europe. Uključeni su u Erasmus+ projekt "The Image of the EU in the Post-truth Era."

Jedan od glavnih ciljeva projekta je razvijanje medijskih kompetencija učenika kroz temu projekta: predstavljanje Europske unije u medijima uoči izbora za Europski parlament 2019. godine. Ishod jednotjednih aktivnosti trebao bi biti kratak film kojeg će pripremiti i snimiti sami učenici, a u kojem će promovirati i poticati uključivanje mladih u izbore za Europski parlament.

Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Branko Baričević, predstavit će Europsku uniju i što ona predstavlja za građane koji su dio nje. Učenicima će biti predstavljena kampanja #ovajputglasam i važnost glasanja na izborima. Osim toga, učenici će moći sudjelovati u debati o lažnim vijestima

I mala i velika uključenost su dobrodošle. Pridružite se događanjima po cijeloj Hrvatskoj ili nam se javite kako biste svoje događanje objavili na ovim stranicama. Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj stoji na raspolaganju za sva pitanja.

Aktivirati se možete i preko interneta, jednostavno podijelite sadržaj sa ovajputglasam.eu stranice, ili Instagrama i Twittera. Koristite oznaku #ovajputglasam.

Više ideja o tome kako se uključiti možete pročitati ovdje.

Kad

-

Gdje

Kuća Europe
Augusta Cesarca 4-6
Zagreb 10000
Croatia

Dolazite li?