Žene ženama - izložba u znaku Međunarodnog dana žena

Izložba portreta koje potpisuje cijenjeni fotograf Zvonimir Ferina, a koncept Nikola Grbin, nastala je u suradnji časopisa „Ljepota&zdravlje“, a projekt je podržan od strane Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj s ciljem promocije poboljšanja ravnoteže spolova na svim razinama.

Europska unija bori se protiv stereotipa kojima se sužavaju mogućnosti zapošljavanja i protiv rodnog jaza u plaćama i donošenju odluka. Politikama ravnopravnosti, transparentnim postupcima odabira i mogućnošću fleksibilnog rada ženama se može pomoći da pobijede i „ljepljive podove” i „staklene stropove” koji im onemogućuju napredovanje u karijeri. Pravo EU-a ženama već pruža zaštitu od diskriminacije i uznemiravanja na radnom mjestu, a od velikih poduzeća zahtijeva se da izvješćuju o svojim politikama za raznolikost. Razmijene ideja na te teme bitne su u mjesecima prije nadolazećih europskih izbora, 26. svibnja 2019.

Izložba „Žene, ženama“ moći će se pogledati u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar na adresi Kaptol 26, od 9. do 12. ožujka 2019., i to u subotu od 11 do 15 sati te od ponedjeljka do srijede od 12 do 19 sati. 

Kad

-

Gdje

Galerija Kranjčar
Kaptol 26
Zagreb, Croatia 10000
Croatia

Dolazite li?