INSTAinterview // Davor: Želim potaknuti društvo na raspravu o Europskoj uniji i nadolazećim izborima

Mladi diljem Hrvatske na razne načine uključuju se u institucionalnu kampanju Europskog parlamenta - #ovajputglasam kojom se želi potaknuti građane na izlazak na izbore u svibnju iduće godine. Nakon pozitivnih iskustava aktivista, ovoga puta u izdanju Instagram intervjua razgovarali smo s Davorom Japunčićem. 

Koja je bila tvoja motivacija za uključivanje u kampanju #ovajputglasam?

Od 2017. godine sudjelujem u projektima vezanim za EU pa se smatram proaktivnim članom društva. Želim doprinijeti donošenju odluka i pokazati mojim prijateljima i poznanicima zašto je važno da se i njihov glas čuje. 

 

Koji je prema tebi, najbolji način za prenošenje poruka o kampanji #ovajputglasam drugima?

Mislim da najbolji način za prenošenje informacija ovisi o ciljanoj publici. Do mladih je lakše doprijeti putem društvenih medija, dok stariji više vole "face-to-face" pristup.

 

Navedi tri stvari zbog kojih ti ovaj put glasaš. 

Promjena, budućnost i mladi. 

 

Koji su tvoji budući planovi kao aktivista #ovajputglasam kampanje?

Planiram organizirati predavanja u školama i udrugama, a osim toga planiram potaknuti društvo na raspravu o Europskoj uniji i nadolazećim izborima. 

 

Besplatna registracija na platformi ovajputglasam.eu, među ostalim, omogućuje:

• Redovito primanje informacija o temama koje sami odaberete, a o kojima se odlučuje i na razini Europske unije (primjerice: zaštita okoliša, mobilnost, kvaliteta hrane, Erasmus+)

• Sudjelovanje u lokalnim aktivnostima Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj vezanim uz #ovajputglasam kampanju

• Pokretanje mini-kampanje u vašom okruženju pod geslom “Ovaj put glasam zbog…” oko tema koje su za vas prioriteti na europskim izborima, uz podršku Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

I mala i velika uključenost su dobrodošle. Pridružite se događanjima po cijeloj Hrvatskoj ili nam se javite kako biste svoje događanje objavili na ovim stranicama. Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj stoji na raspolaganju za sva pitanja.

Aktivirati se možete i preko interneta, jednostavno podijelite sadržaj sa ovajputglasam.eu stranice, ili Instagrama i Twittera. Koristite oznaku #ovajputglasam.

Više ideja o tome kako se uključiti možete pročitati ovdje.