Dubrovnik: Ana uputila strane studente kako glasati na izborima


Ana Pitarević Duvnjak, studentica Međunarodnih odnosa i diplomacije u Dubrovniku, samoinicijativno se uključila u kampanju ovajputglasam.eu. U okviru Orijentacijskog tjedna za strane studente Sveučilišta u Dubrovniku, a u suradnji s Europskim domom Dubrovnik, Ana je stranim studentima najavila nadolazeće izbore za Europski parlament u svibnju 2019. godine.


Strani studenti, a posebice onih koji su u Hrvatskoj zahvaljući ERASMUS+ programu, moći će svoje biračko pravo ostvariti u Hrvatskoj. Ana je iskoristila priliku i studentima pojasnila kako glasati, te je u kratkoj prezentaciji pozvala mlade studente da podsjete svoje kolege i prijatelje da ne zaborave izaći na izbore za Europski parlament koji će se diljem Europe održati od 23. do 26. svibnja 2019. godine. U Hrvatskoj će se izbori održati 26. svibnja, 2019. godine.

Za sve informacije kako glasati na izborima posjetite https://www.europski-izbori.eu/kako-glasati/hrvatska


I mala i velika uključenost su dobrodošle. Pridružite se događanjima po cijeloj Hrvatskoj ili nam se javite kako biste svoje događanje objavili na ovim stranicama. Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj stoji na raspolaganju za sva pitanja.

Aktivirati se možete i preko interneta, jednostavno podijelite sadržaj sa ovajputglasam.eu stranice, ili Instagrama i Twittera. Koristite oznaku #ovajputglasam.

Više ideja o tome kako se uključiti možete pročitati ovdje.