100 dana do europskih izbora: Evening soirée

Odbrojavanje je počelo: ostalo je točno 100 dana do otvaranja prvih biračkih mjesta za europske izbore 2019. godine. U drugom najvećem demokratskom glasovanju na svijetu, 400 milijuna ljudi može dati svoj glas za novi sastav Europskog parlamenta. Novi zastupnici neće samo odrediti pravac politika Europske unije u sljedećih 5 godina, nego će i izabrati predsjednika Europske komisije, izvršno tijelo o Europske unije. Više od 4 milijuna Hrvata pozvani su dati svoj gas na europskim izborima 26. svibnja kako bi izabrali svojih 12 predstavnika u Europskom parlamentu za razdoblje od 2019. do 2024. godine.

Međutim, naš cilj nije zagovarati za koga treba glasati, nego zagovarati samo glasanje, angažiranje u demokratskom procesu, i to na savjestan način, uz punu informiranost. Želimo iskoristiti snagu razgovora između pojedinaca i izgraditi zajednicu podupiratelja u cijeloj Europi koji će poticati izlazak na izbore i time se založiti za samu ideju demokracije – da zajedno odlučujemo o tome u kakvoj Europi želimo živjeti.

Zato ovoga dana želimo u neformalnom druženju s osobama iz javnog života naglasiti važnost sudjelovanja u izborima. Zajedno posjetimo Hrvatsku: izađimo na izbore za Europski parlament 26. svibnja 2019. i zajedno odlučimo o svojoj europskoj budućnosti.

Jer kad svi glasaju, svi pobjeđuju.


Kad

-

Gdje

Kuća Europe
Augusta Cesarca 6
Zagreb 10000
Croatia

Dolazite li?