Što je Europska unija?

Istraživanja diljem svijeta pokazuju slabu uključenost mladih u izborne procese, što je potvrđeno i kod nas. Upravo s ciljem poticanja građana, pogotovo mladih, da izađu na iduće izbore i aktivno se uključe u političke procese, zadovoljstvo nam je pozvati vas na međunarodnu konferenciju u organizaciji Hrvatske zajednice županija uz partnerstvo s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj

U uvodnom dijelu konferencije prisutnima će se obratiti predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk, a uslijedit će izlaganja Europskog parlamenta – Ureda u Republici Hrvatskoj, Državnog izbornog povjerenstva, Europske komisije i Centra za empirijska politološka istraživanja (tbc).

Drugi dio konferencije naglasak će staviti na važnost društveno-političke aktivnosti mladih o čemu će na okruglom stolu raspravljati predstavnici Mreže mladih Hrvatske, inicijative Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih, Agencije za mobilnost i programe Europske unije te Mreže udruga Zagor. Tom će prilikom biti uručene i nagrade najboljim autorima fotografija, videa i literarnih radova kreativnog natječaja EU2ME koji je Hrvatska zajednica županija provodila u razdoblju od 10. do 21 siječnja ove godine za sudionike u dobi od 16 do 30 godina. U sklopu natječaja, sudionici su na kreativan način izražavali što za njih znači Europska unija i kako je oni doživljavaju.  

Navedena međunarodna konferencija dio je europskog projekta CROSS OVER kojemu je cilj potaknuti mlade na promišljanje o političkoj odgovornosti, kroz povećanje participacije na izborima za Europski parlament. Temeljna ideja projekta je osmisliti i potaknuti akcije koje će učinkovito riješiti nedostatak interesa za glasanje mladih na europskoj razini.

Kad

-

Gdje

Hotel Internacional
Miramarska 24
Zagreb 10000
Croatia

Dolazite li?