Varaždin: Pub kviz dokazao kako Varaždinske ekipe poznaju EU i ne zaboravljaju ovaj put glasatiPredstavljanje kampanje ovajputglasam.eu započelo je konferencijom za medije na temu uloge Europske unije u razvoju Varaždina i Varaždinske županije. Sudionici konferencije bili su
predstavnici Grada Varaždina i Varaždinske županije, Violeta Simeonova Staničić, voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj te Nino Preložnjak, koordinator kandidature Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022.

Isti dan, održali smo i radionicu s učenicama i učenicima varaždinskih srednjih škola u prostorijama Varaždinske županije. Prvi glasači predložili su sportske aktivnosti u školama u znaku kampanje ovajputglasam.eu te bi također voljeli vidjeti osobe iz javnog života kao pobornike kampanje. Uz to prepoznali su i da manje događanje u knjižnici i kafiću ima smisla jer prvi izbori su svakako zanimljiva tema i bitno je sudjelovati.

Nino Preložnjak i njegov tim iz kandidature Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022., organizirao je pub kviz kako bi na zabavan način u već popularnom formatu informirao različite ekipe i provjerio njihovo znanje.

U petak navečer održali smo pub kviz na temu EU i europske pop kulture. Ekipe su "rasturile". 


U subotu smo posjetili II. gimnaziju Varaždin koja je i škola ambasador Europskog parlamenta, gdje smo predstavili kampanju ovajputglasam.eu učenicama i učenicima škole koji sudjeluju u projektu, mentorima Petru Jakopecu te ravnateljici Zdravki Grđan.