INSTAinterview // Stjepan iz Vukovara: Aktivirao sam se zbog prijatelja koji su voljni raditi nešto novoMladi diljem Hrvatske sve više se uključuju u institucionalnu kampanju Europskog parlamenta - #ovajputglasam kojom se želi potaknuti građane na izlazak na izbore u svibnju iduće godine. Nakon pozitivnih iskustava aktivista diljem Hrvatske, ovoga puta u izdanju Instagram intervjua selimo na istok Hrvatske - u Slavoniju.

 
 

Mladi aktivist kampanje #ovajputglasam Stjepan Mesaroš nije čekao dugo da iskoristi sve mogućnosti koje mu pruža sudjelovanje u kampanji. Učenik je Gimnazije Vukovar, škole ambasadora Europskog parlamenta, Stjepan se već prije susretao s temama vezanim uz Europu, a imao je priliku posjetiti i Europski parlament.

Stjepan se, kao i ostali aktivisti, na platformu priključio u samo nekoliko koraka i besplatno. Kampanji se možete pridružiti i Vi - klikom na internetsku stranicu ovajputglasam.eu.

Upravo tako otvarate mogućnost podijeliti svoju motivaciju s obitelji, prijateljima, susjedima, te ih pozvati da postanu dio #ovajputglasam aktivnosti, u skladu sa sloganom “Kad svi glasaju, svi pobjeđuju”.

Kao i s prethodnim aktivistima, čije priče možete pročitati ovdje, u kratkom razgovoru Stjepan je otkrio zašto je dio kampanje #ovajputglasam.

 
 

Bok Stjepane (@s_t_j_e_p_a_n_)! Trenutno smo na Human Rights Film Festivalu. Kako je počela tvoja priča u kampanji #ovajputglasam?

Kampanji #ovajputglasam sam se pridružio u studenom kad sam sudjelovao na prezentaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Jesi li već sudjelovao na događanjima?

Sudjelovao sam na događanju kampanje u Vukovaru i u Zagrebu. Danas sam angažiran kao volonter na Human Rights Film Festivalu.

 
 

Na fotografiji s tvog Instagram profila vidimo Strasbourg i Europski parlament. Kojim povodom si bio u Parlamentu?

U Strasbourgu sam bio sa svojom školom - Gimnazijom Vukovar koja je ujedno i škola ambasador Europskog parlamenta, na poziv zastupnice Ruže Tomašić.

 
 

Na našoj razglednici si napisao #ovajputglasam zbog bolje 2019. godine. Do kojih tema ti je najviše stalo na nadolazećim izborima?

Najzanimljivije teme, zbog kojih sam se zapravo i aktivirao u kampanji su edukacija, prava i jednakost!

 
 

Za kraj - što poručuješ mladima, zašto se trebaju aktivirati?

Najprije zbog upoznavanja drugih mladih ljudi koji su voljni raditi nešto sasvim novo i drugačije poput vas. Pored toga, putujete Europom i slušate brojne razloge zašto se mladi aktiviraju i koliko im je zapravo zabavno zajedno.

Podsjeti nas, koji je datum #izboriEU2019?

Svakako! Izađite na izbore, datum je 26. svibnja 2019. godine! I glasujte za budućnost!

Hvala ti, Stjepane! Puno sreće i nadamo se da ćeš i dalje ostati aktivan u kampanji #ovajputglasam!

 
 

Besplatna registracija na platformi ovajputglasam.eu, među ostalim, omogućuje:

• Redovito primanje informacija o temama koje sami odaberete, a o kojima se odlučuje i na razini Europske unije (primjerice: zaštita okoliša, mobilnost, kvaliteta hrane, Erasmus+)

• Sudjelovanje u lokalnim aktivnostima Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj vezanim uz #ovajputglasam kampanju

• Pokretanje mini-kampanje u vašom okruženju pod geslom “Ovaj put glasam zbog…” oko tema koje su za vas prioriteti na europskim izborima, uz podršku Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

I mala i velika uključenost su dobrodošle. Pridružite se događanjima po cijeloj Hrvatskoj ili nam se javite kako biste svoje događanje objavili na ovim stranicama. Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj stoji na raspolaganju za sva pitanja.

Aktivirati se možete i preko interneta, jednostavno podijelite sadržaj sa ovajputglasam.eu stranice, ili Instagrama i Twittera. Koristite oznaku #ovajputglasam.

Više ideja o tome kako se uključiti možete pročitati ovdje.