Split: Mladi pozvali cijelu Dalmaciju da ovaj put glasajuPredstavljanje kampanje ovajputglasam.eu za mlade započelo je panel diskusijom u organizaciji Informacijskog centra Europske komisije EDIC Split - „U susret parlamentarnim izborima”, kampanja ovajputglasam.eu. Sudionici panela bili su  Mate Prlić, vlasnik i urednik portala Dalmatinski portal, Dr.sc. Domagoj Bebić, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, Tomislav Korman – Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Marko Boko – Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj te predstavnik Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije.

Održano je i predstavljanje kampanje organizacijama mladih u Infozoni. Na predstavljanju kampanje sudjelovali su predstavnici Infozone.hr - Gradskog portala za mlade te Erasmus+ Student Network Split. Mladi su kroz radionicu raspravljali o tipovima aktivnosti kojima bi svoje prijatelje potakli na glasanje na izborima - od ovajputglasam.eu natjecanja za kralja i kraljicu maturalnih večeri, nogometnih utakmica među školama ili gledanjem filmova u školskim knjižnicama.Gledanje filmova, cinema nights i nogometne utakmice među školama, aktivnosti su kojima možemo naše kolege podsjetiti na izlazak na izbore.

Idući dan, predstavnici Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj posjetili su IV. gimnaziju Marko Marulić koja je Škola ambasador Europskog parlamenta. Na događanju su sudjelovali učenici i učenice škole koji sudjeluju u projektu i njihova mentorica Natalija Palčić.
I mala i velika uključenost su dobrodošle. Pridružite se događanjima po cijeloj Hrvatskoj ili nam se javite kako biste svoje događanje objavili na ovim stranicama.
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj stoji na raspolaganju za sva pitanja.

Aktivirati se možete i preko interneta, jednostavno podijelite sadržaj sa ovajputglasam.eu stranice, ili Instagrama i Twittera. Koristite oznaku #ovajputglasam.

Više ideja o tome kako se uključiti možete pročitati ovdje.