Pazin: Prvi glasači iz Istre ne propuštaju priliku, glasat će u svibnjuKampanja ovajputglasam.eu službeno je predstavljena u Istarskoj županiji te je istovremeno održana konferencija za medije. Na predstavljanju su o važnosti i dobrobiti članstva u Europskoj uniji govorili: ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac; župan Istarske županije Valter Flego; gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Simeonova Staničić te aktivistkinja Anastasia Veneziano.


Anastasia je jedna od najaktivnijih volontera ovajputglasam.eu kampanje koja dolazi iz Italije, a trenutno je na ERASMUS+ programu, odnosno na studenskoj razmijeni u Rijeci. Iskoristila je priliku kako bi okupljenim mladima, mahom prvim biračima iz srednjih škola, predstavila važnost izlaska na izbore jer u konačnici tih pola sata na biralištu oblikuje mogućnosti poput ERASMUS+ i mnogih drugih u idućih 5 godina.  Također poručila je kako:

Osim putovanja, studenskih razmjena i iskustva glasat ću jer je za mene članstvo u Europskoj uniji znači međunarodna prijateljstva i ljubav.Mladi su raspravljali o kreativnim načinima promocije važnosti izlaska na izbore, od kvizova u kafićima do predavanja u knjižnicama i organiziranja dobrotovornih nogometnih utakmica. Uz to održano je i natjecanje Euroscola za srednje škole Istarske županije u kojemu su dvije škole ostvarile putovanje u Strasbourg.
I mala i velika uključenost su dobrodošle. Pridružite se događanjima po cijeloj Hrvatskoj ili nam se javite kako biste svoje događanje objavili na ovim stranicama. Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj stoji na raspolaganju za sva pitanja.

Aktivirati se možete i preko interneta, jednostavno podijelite sadržaj sa ovajputglasam.eu stranice, ili Instagrama i Twittera. Koristite oznaku #ovajputglasam.

Više ideja o tome kako se uključiti možete pročitati ovdje.