Zagreb: Prvo druženje aktivista_ica kampanje ovajputglasam.euSusret dobrodošlice s aktivistima i budućim aktivistima u kampanji ovajputglasam.eu održao se 18. listopada 2018. u Kući Europe. Na predstavljanju kampanja sudjelovali su predstavnici s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld, VERN-a, Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Hrvatskih studija, Pravnog fakulteta (Katedra za europsko pravo), Mreže mladih Hrvatske, Centra za mirovne studije, Kuće ljudskih prava, Solidarne, Saveza izviđača Hrvatske, GONG-a, CROSOL-a, Faktograf.hr, Srednja.hr, Radio Studenta i TV Studenta.

Okupljenima se obratila i Violeta Simeonova Staničić, voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Nakon uvodnog predstavljanja kampanje, uslijedile su radionice. Andrea Čović i Marko Boko radili su na offline radionici za sudionike u kojoj su oni najbolji mogli sudjelovati na organizaciji događanja s HRFF-om. Kristina Kardum i Tomislav Korman su organizirali online radionicu za sudionike u kojoj su oni najbolji mogli postati dio produkcijskog tima Joombosa.
U petak, 19. listopada, održala se konferencija za medije povodom pokretanja institucionalne kampanje ovajputglasam.eu. Na konferenciji su sudjelovali
Violeta Simeonova Staničić, predstavnik Državnog izbornog povjerenstva, predstavnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Danijela Svirčić i Matej Kečkeš, aktivisti.

Volonterka kampanje Danijela Svirčić, koja je prošli mjesec bila među 10 najuspješnijih ovajputglasam.eu aktivista, rekla je da se u kampanju uključila jer smatra kako mladi često nisu dovoljno upoznati s mogućnostima u EU. "Cilj mi je motivirati što više mladih da se uključe u društvene i političke procese u Hrvatskoj i EU", poručila je Svirčić. Matej Kečkeš također jedan od aktivista kampanje rekao je da želi potaknuti raspravu o značenju i važnosti europskih izbora u svojoj sredini i zajednici.

Kampanja Ovaj put glasam je jednostavno koncipirana, a nudi jako široki kontekst, potporu za različite načine na koje želite djelovati i biti aktivni uoči izbora za Europski parlament u svibnju 2019.

U tom trenutku više od 72.000 građana u europskim članicama, a njih oko 2.000 u Hrvatskoj,  pridružilo se kampanji Europskog parlamenta "Ovaj put glasam" kojom se želi potaknuti građane da u što većem broju izađu na europske izbore u svibnju 2019.I mala i velika uključenost su dobrodošle. Pridružite se događanjima po cijeloj Hrvatskoj ili nam se javite kako biste svoje događanje objavili na ovim stranicama. Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj stoji na raspolaganju za sva pitanja.

Aktivirati se možete i preko interneta, jednostavno podijelite sadržaj sa ovajputglasam.eu stranice, ili Instagrama i Twittera. Koristite oznaku #ovajputglasam.

Više ideja o tome kako se uključiti možete pročitati ovdje.